Gelin Pastası
04 Eylül 2024

Yumuşacık ve enfes bir lezzete sahip olan gelin pastası, hem şık sunumuyla hem de kolay yapımıyla tatlı severler tarafından tercih ediliyor. Bembeyaz görüntüsüyle göz doldurucu bir sunuma sahip olan bu tarif, harika kabarmış kekiyle de yiyenlerin damaklarını şenlendiriyor. Siz de gelin pastası nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz. Evde yapacağınız gelin pastası tarifi yardımıyla çayınızın yanına tat katabilirsiniz. Dilerseniz etimek tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Gelin Pastası için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 50 gram fındık içi
Gelin Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Tatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika boyunca çırpın.
  2. Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.
  3. Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  4. Pişirme sırasında ara ara bıçak yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini kontrol edin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için bırakın.
  5. Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine eşit miktarda sütü gezdirin.
  6. Gezdirdiğiniz sütün çekmesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.
  7. Kek, sütü çekerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.
  8. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.
  9. Sürekli karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
  10. Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca çırpın.
  11. Sütü çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayarak üzerini streç film yardımıyla kapatın.
  12. Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın. Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın. Afiyet olsun :)
Servis Önerisi

Servis ederken fındık parçaları ya da kiraz şekeriyle süsleyerek tabaklara koyun.

Püf Noktası
  • Kekinizin iyice kabarması için yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpmak oldukça önemlidir.
  • Ayrıca kekin her yerinin eşit kabarması için kalıbın kenarlarını yağlamamanız gerekir.
  • Kek kalıbınızın kenarlarını yağladığınızda, kekiniz kenarlara tutunamayacağı için ortası kabarırken kenarları basık kalabilir.
  • Kenarlarını yağlamadığınızda ise kek harcı kabarırken kenarlara tutunarak daha eşit şekilde kabarmasına yardımcı olur. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo