Bozalı Pannacotta

Bozalı Pannacotta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bozalı Pannacotta için

Malzemeler

  • 300 ml krema
  • 250 ml süt
  • 500 ml boza
  • 6 yaprak jelatin (18 g)
  • 150 g toz şeker
    Üzeri için
  • Pişmaniye
  • Boza
  • Leblebi tozu
Bozalı Pannacotta

Nasıl Yapılır

  1. Jelatini soğuk suda yumuşatın, sonra suyunu sıkın ve bir yerde bekletin. Boza, şeker, krema ve sütü bir tencereye alın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve yumuşamış jelatinleri atıp iyice karıştırın. Jelatinin iyice erdiğinden emin olduktan sonra servis edeceğiniz kaplara dağıtın ve ılımaya bırakın. Buzdolabında minimum 4 saat bekletin. Bir gün öncesinden yapılırsa tam katılaşır. Leblebi tozu, boza ve pişmaniye ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo