Trabzon çikolatası
Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
Yumurta sarıları ile şekeri mikserle çırpın. Erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını da 1 tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edip spatula ile fazla çırpmadan karıştırın. Bardaklara paylaştırıp en az 2 saat buzdolabında soğutun. Servis yapın. Afiyet olsun.
Beyaz çikolata yerine yoğun bitter ile tatlandırılan çikolatalı mus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.