Yulaf Pare

Yulaf Pare
08 Mayıs 2022

Deniz Orhun’dan lezzetli bir tatlı tarifi. Yulaf unu ile hazırlanan bu tatlıyı, ballı şerbet ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. 

NOT  

  • Yulaf pare tarifi unsuzdur. Rafine şeker ve tatlandırıcı kullanılmamıştır. Şeker olarak sadece şerbetinde bal kullanılmıştır. 

Yulaflı smoothie tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yulaf Pare için

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 5-6 adet ceviz (Dövülmüş)
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı vanilin

Şerbet için

  • 1 bardak bal
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
Yulaf Pare

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeyi, portakal kabuğu rendesi hariç, mutfak mikserinize, mikseriniz yoksa mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
  2. Portakal kabuğu rendesini ekleyip el spatulasıyla tekrar karıştırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük yuvarlaklar haline getirip tepsiye dizin.
  3. Üzerini ceviz ya da fındıkla süsleyin. Tepsiyi fırının orta bölümüne koyun ki, üzerini süslediğiniz ceviz ya da fındık yanmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  4. Şerbeti için balı, sıcak su ile çözündürün ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı soğutun.
  5. Fırından çıkan hamurun üzerine şerbet soğuk, hamur sıcakken dökün. Hamur şerbeti çektikten soğuk servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo