Tüm malzemeyi, portakal kabuğu rendesi hariç, mutfak mikserinize, mikseriniz yoksa mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyip el spatulasıyla tekrar karıştırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük yuvarlaklar haline getirip tepsiye dizin.
Üzerini ceviz ya da fındıkla süsleyin. Tepsiyi fırının orta bölümüne koyun ki, üzerini süslediğiniz ceviz ya da fındık yanmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Şerbeti için balı, sıcak su ile çözündürün ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı soğutun.
Fırından çıkan hamurun üzerine şerbet soğuk, hamur sıcakken dökün. Hamur şerbeti çektikten soğuk servis edin.
Teşekkür ederiz.