Sirene Tatlısı

Sirene Tatlısı
12 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sirene Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr tuzsuz lor peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • Böğürtlen
  • Vanilyalı dondurma
Sirene Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
  3. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
  4. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için şerbetli tatlılar sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo