3 Kaşık Tatlısı

3 Kaşık Tatlısı
16 Nisan 2024

Trileçeden ilham alınarak hazırlanan 3 kaşık tatlısı, malzemelerin yalnızca 3 kaşık kullanılmasından oluşur. Canınız tatlı istediğinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem görünümü, hem pratikliği, hem de lezzetiyle her gün yapmak isteyeceğiniz tariflerden biridir. Sütlü şerbetle ıslatılan 3 kaşık tatlısı, dinlendirildikten sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, 3 kaşık tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Dilerseniz, haşhaşlı revani tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

3 Kaşık Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • File badem
3 Kaşık Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bir kap içinde önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Üzerine un, sıvı yağ, süt, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. 
  3. Borcamı yağlayın ve hazırladığınız karışımı borcama dökün. Üzerini spatula ile düzeltin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika, pişirin.
  5. Kek pişerken, şerbeti için bir kapta süt ve şekeri karıştırın. Şeker eridiğinde soğuk şerbetiniz hazır demektir.
  6. Kek piştiğinde fırından çıkarın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Tatlınızı kare şeklinde dilimleyin.
  7. 5 dakika bekledikten sonra tatlıyı sütlü şerbetle ıslatın ve şerbeti çekmesi için 1 saat buzdolabında dinlendirin. 
  8. Üzerini file badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

3 kaşık tatlısını, bir fincan çay eşliğinde servis edin. Daha doyurucu bir menü hazırlamak istiyorsanız, tava böreği ve 3 2 1 poğaça eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Pürüzsüz kıvam için un, kabartma tozu ve vanilini elekten geçirerek kullanın.
  • Fırını önceden ısıtarak tatlının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Şerbeti ocakta ısıtmayın veya kaynatmayın. Şeker eriyene kadar karıştırmanız yeterlidir. 
  • Kekin ilk sıcaklığı geçince şerbetle buluşturun ve iyice çekmesi için en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • 3 kaşık tatlısının üzerini antep fıstığı, portakal dilimi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo