Reyhan Şerbeti
13 Ekim 2024

Ana vatanı Güney Asya olarak bilinen reyhan otu, ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetişir. Birçok ülkede aşkın ve zenginliğin sembolü olarak kabul edilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun mikroplardan ve bakterilerden arınmasını sağlar. Osmanlı döneminde şerbet yapımında sık sık kullanılan bu bitki, cilt sağlığını da olumlu yönde etkiler. Sakinleştirici bir etkisi olduğu için, stres, uykusuzluk, depresyon gibi sorunların tedavisinde tüketilen besinler arasındadır. Peki, faydaları saymakla bitmeyen reyhan şerbeti nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saray mutfağından miras kalan ev yapımı reyhan şerbeti tarifine başlayabiliriz.

1 Bardak Reyhan Şerbeti Kaç Kaloridir?

  • Bir bardak reyhan şerbeti, yaklaşık 60 kaloridir. Vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını reyhan şerbeti ile karşılayabilirsiniz.

Tören ve kutlamalarda ikram edebileceğiniz şerbetli tatlılar arıyorsanız, İzmir usulü meşhur şam tatlısı tarifine göz gezdirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Reyhan Şerbeti için

Malzemeler

  • 1 lt sıcak su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
  • 1/2 adet limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1-2 adet karanfil
Reyhan Şerbeti

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Reyhan şerbetini, sultan lokumu ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce reyhan bitkisini sudan geçirin ve süzülmesi için bir süre bekletin.
  • Karışımı hazırlarken 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Böylece saklama süresi uzayacaktır.
  • Reyhanın farklı çeşitleri olduğu için, şerbet yapımında mor reyhan kullanmaya özen gösterin.
  • Tarçın çubuğu yerine toz tarçın ekleyecekseniz, 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo