Yumurta sarılarını büyük bir hamur yoğurma kabında hafifçe çırpın. Yoğurt, süt,
ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Yavaşça unu ekleyip karıştırın.
Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru
6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Üzerlerini
nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi nişasta ile ince açın ve
yufkanın her yerine ceviz serpin. Dikkatli bir şekilde hamuru tekrar oklavaya sarın
ve iki elinizle karşılıklı uçlardan tutup ortaya doğru büzün. Şeklini bozmadan
oklavadan çıkarıp dörder cm aralıklarla kesip yağlanmış fırın tepsisine boşluk
bırakmadan dizin. Fırını 190 derecede ısıtın. Tereyağını bir tencerede köpürene
kadar eritin. Üzerinden köpüklerini alın ve sıcak olarak hamurların tamamını
kaplayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar
pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın.
Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Fırından çıkardığınız
sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin
üzerine kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.