Keşküllü Burgu Baklava

Keşküllü Burgu Baklava
01 Nisan 2021

Baklavaya farklı bir yorum katmak isteyenler için Dr. Oetker’den iftar sofralarına çok yakışacak Keşküllü Burgu Baklava tarifi

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keşküllü Burgu Baklava için

Malzemeler

Burgu için:

  • 3 adet baklavalık yufka
  • 100 g eritilmiş tereyağı

Keşkül:

  • 1 poşet Dr. Oetker Keşkül
  • 3,5 su bardağı süt

Şurup:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 6 adet çekirdeği ayıklanmış hurma
Keşküllü Burgu Baklava

Nasıl Yapılır

Ön hazırlık:

  1. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

Yufkaların hazırlanışı ve pişirme:

  1. Baklavalık yufkaları tezgaha açın. Her birini ortadan çaprazlamasına iki adet üçgen çıkacak şekilde kesin. Bu üçgenlerden birini alın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Uzun tarafına oklavayı koyun ve ucundaki üçgen kısmın yaklaşık 5 cm'lik bölümü dışarıda kalacak şekilde sarın. Sardığınız yufkayı iki yanından ortaya doğru iterek toplayın. Oklavayı çıkarın, boşta kalan üçgen kısım ortada kalarak taban oluşturacak şekilde iki ucu birleştirin. Diğer yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürün ve pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

  1. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Keşkülün hazırlanışı:

  1. Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve buzdolabına koyun.

Şurubun hazırlanışı:

  1. Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Servis:

  1. Soğuyan yufkaları servis tabağına alın. Üzerlerine hazırladığınız şurubu kaşık ile dökerek paylaştırın. Soğuyan keşkülü buzdolabından alın, mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yufkaların ortalarına sıkın. Antep fıstığı ve ikiye bölünmüş hurmalar ile süsleyip servis yapın.

    ADVERTORIAL
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo