Hurma Bohçası

Hurma Bohçası
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurma Bohçası için

Malzemeler

  • 12 uzun iri hurma5 kuru incir1 su bardağı soyulmuş badem1 tutam tarçın50 gr tuzsuz beyazpeynir2 diş karanfilYarım armut1 limonun suyu
Hurma Bohçası

Nasıl Yapılır

Hurmaları keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin ve çekirdeklerini çıkarın.

İncirleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. Bademler, karanfil ve incirleri 1 tutam tarçın ekleyip robottan geçirin ve püre haline getirin.

Armutun çekirdekli kısmını temizleyip uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

Beyazpeynir ve armut dilimlerini aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayın. İncirli malzemeyi hurmaların içine doldurun ve servis tabağına dizin. Peynir ve armut küpleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo