Haytalya
01 Kasım 2022

Gaziantep yöresi ile özdeşleşen haytalya, şerbetli tatlılar arasında yer alır. İçinde çilek frenk üzümü ve nar gibi meyveler kullanılır. Peki, haytalya tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, iftar sofralarına çok yakışacak nefis haytalya yapımına geçebiliriz. Alternatif olarak iftar ve bayram tatlıları arasında yer alan nefis zerde tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Haytalya için

Malzemeler

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu
  • 2~3 parça dövülmüş damla sakızı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 75 gr kavrulmamış Antep fıstığı
  • 50 gr kavrulmamış badem içi
  • 2~3 yemek kaşığı gül suyu
Haytalya

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo