Fırma Baklavası

Fırma Baklavası
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırma Baklavası için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 250 gr kaymak

Şurup için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Fırma Baklavası

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri içerisinde tatlıların yeri bir başkadır.
Margarini oda ısısında yumuşatın. Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin. İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin. Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo