Balkabaklı Baklava

Balkabaklı Baklava
12 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Baklava için

Malzemeler

  • 12 yaprak baklava yufkası
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 1 kg soyulmuş balkabağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Un

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Balkabaklı Baklava

Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu tencereye alın. Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Balkabağını rendeleyip 2 saat süzgeçte bekletin. Elinizle tekrar sıkarak suyunu süzün. Balkabağını büyük bir kaba alın. Ceviz, tarçın, vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın. 6 yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fırın tepsisine dizin. En üstteki yufkaya da tereyağı sürün. Biraz un serpip balkabaklı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek harcın üzerine dizin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürün. Keskin bir bıçakla keserek dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo