Yoğurt ve şekeri derin bir yoğurma
kabına koyup mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine irmik ve unu ekleyip malzemeler
birbirleriyle özdeşleşinceye kadar karıştırın. Limon suyunu küçük bir
kaseye aktarıp karbonatı ekleyin. Karbonatlı limon suyunu hamura ilave edip
mikserle tekrar çırpın.
Diğer taraftan hazırladığınız hamuru,
yumuşak tereyağı ile yağladığınız 30-35 cm çapında ve kenarları yüksek
bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kabarıp
üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin.
Şurubu hazırlamak için vişne suyu ve
şekeri orta boy bir tencereye aktarıp, kısık ateşte arada sırada
karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca
limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya
bırakın.
Hamuru fırından çıkarıp henüz sıcak
haldeyken üzerine soğutulmuş şurubu gezdirin. Tatlının şurubu iyice
çekmesi için en az 30 dakika bekleyip üzerini pişmiş veya komposto vişne
taneleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.