10-12 adet peksimet (Kızarmış tost ekmeği
de kullanabilirsiniz)
Sosu için
1/2 kg vişne (Ahududu da
kullanabilirsiniz)
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
2.5 Türk kahvesi fincanı un
100 g tereyağı
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Vişneli Ekmek Tatlısı
Nasıl Yapılır
Yuvarlak kelepçeli bir kalıbın tabanına
yağlı kağıt serin. Peksimet dilimlerini ikiye bölerek kalıbın tabanına ve
yanlarına dizin. Kalıbın tabanını bu şekilde tamamen kapatın.
Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri orta
boy bir tencereye koyun. Üzerine şeker ve suyu ekleyip, orta ısılı ateşte
arada sırada karıştırarak kaynatın. Kaynayan vişneleri ocaktan alıp suyunu
süzün ve sıcak haldeyken ekmeklerin üzerine gezdirin.
Muhallebiyi hazırlamak için süt ve unu
orta boy bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin. Tereyağını da ilave
edip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan
alın. Muhallebiyi mikserin yüksek devriyle 5 dakika çırparak ılındırın.
Muhallebiyi ekmeklerin üzerine yayın. Üzerine ayırdığınız vişne tanelerini
yerleştirin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün kalıptan çıkarıp
servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.