Pastacı kreması ve muhallebi ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Hem çikolata, hem de elma ile tatlandırılan bu atıştırmalıkları kalabalık sofralarda veya davet yemeklerinde sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pastacı kremalı ve çikolatalı elma tarifine geçebiliriz.
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma muhallebisi için
2 yumurtanın sarısı
50 g toz şeker
15 g un
15 g nişasta
Yarım çubuk vanilya
250 ml süt
10 g tereyağı
Pastacı kremalı ve çikolatalı elma üzeri için
200 g bitter çikolata
Toz Antep fıstığı
test haber asasda
Pastacı Kremalı Ve Çikolatalı Elma
Nasıl Yapılır
Elmaların kabuğunu soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını temizleyin. Üzerini örtecek kadar limon ilave edilmiş su ekleyin. Bu şekilde yarım saat bekletin.
Elmaları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine şekeri serpin. 1 su bardağı su ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Bu süre içinde kaşıkla şerbetinden alıp elmaların üzerine dökün. Yani elmaların kuru kalmasına izin vermeyin.
Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz elmaların yarısına gelecek şekilde çikolataya batırın. Elmaları ters çevirerek çikolataların donmasını sağlayın.
Bu arada pastacı kremasını hazırlayın. Bunun için çubuk vanilyayı sütün içine ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın, homojen bir karışım elde edince unu ve nişastayı üzerine eleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırırken sütün yarısını yumurta karışımına ilave edin. İyice karıştıktan sonra kalan yarısını da ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağı ilave ederek karıştırın. Ocaktan alın, arada bir kaşıkla karıştırarak kabuk bağlamasına izin vermeden soğumaya bırakın.
Elmaları fırından alın, ılınınca ortalarındaki boşluklara uygun uç takılı sıkma torbasına aktardığınız pastacı kremasından paylaştırın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.