Kirazlı Strudel

Kirazlı Strudel
13 Ağustos 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Strudel için

Malzemeler

Hamuru için

  • 315 g un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 500 g kiraz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç un
  • 1 paket vanilya
  • 100 g file badem

Açmak için

  • 100 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Kirazlı Strudel

Nasıl Yapılır

Un, zeytinyağı, süt, sirke, tuz ve ılık suyu derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle öreterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için yıkayıp ayıkladığınız kirazları toz şekerle birlikte bir sos tenceresinde pişirin. Şeker iyice eridikten sonra pirinç ununu ekleyin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde ince açın ve her hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Hamurlar bitince merdane yardımıyla açarak inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip file bademleri serpin. Kirazlı iç harcı koyup rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo