Un, zeytinyağı, süt, sirke, tuz ve ılık suyu
derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle öreterek 1
saat dinlendirin. İç harcı için yıkayıp ayıkladığınız
kirazları toz şekerle birlikte bir sos
tenceresinde pişirin. Şeker iyice eridikten
sonra pirinç ununu ekleyin. Vanilyayı ilave
edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru eşit
parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde
ince açın ve her hamurun üzerine
eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Hamurlar
bitince merdane yardımıyla açarak
inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip
file bademleri serpin. Kirazlı iç harcı koyup
rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serili fırın
tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece
fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra
şekeri serpip ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.