Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin

Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin
20 Eylül 2022

Badem unu ve hindistan cevizi unu ile hazırlanan muzlu ve çikolatalı muffinler, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan muffinler, kalabalık sofralarda da kendine yer bulur. Yapımında beyaz un kullanılmadığı için kalori değeri daha düşüktür. Malzemeler hazırsa, badem unlu, muz ve çikolatalı muffin yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak diyabetik muffin ve vişneli muffin tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin için

Malzemeler

  • 2+ 3/4 su bardağı badem unu
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi unu (Veya un)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı vanilya özü
  • 3 adet muz (Ekstra olgun ve iyice ezilmiş)
  • 1/3 fincan damla çikolata 
Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin

Nasıl Yapılır

  1. Karıştırma kabında badem unu, Hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  2. Başka bir kapta yumurtaları, yağı, vanilyayı ve ezilmiş muzu çırpın. (Arzu ederseniz şeker de ekleyin.)
  3. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ilave ederek bir spatula ile iyice karıştırın. Damla çikolataları ilave edip tekrar karıştırın.
  4. 12’li muffin kağıtlarını kalıplara yerleştirin ve hamuru kalıplara eşit olarak dağıtın. İsterseniz üstlerine ekstra damla çikolata ve muz dilimleri ekleyin.
  5. Muffinleri önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dakika, içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  6. Fırından alın ve ızgara telin üzerinde soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo