Unu, kabartma tozunu ve karbonatı bir kapta harmanlayın.
Ayrı bir kapta tereyağı ile şekeri krem haline gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin.
Yarım su bardağı suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin. Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. En son ılık suda inceltilmiş kahveyi ilave edin. Hamuru tekrar karıştırın.
Arası için ayrı bir kapta labne peynirini, yumurta akını ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. En son rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyip spatula ile karıştırın.
Kek hamurunun yarısını yağlı kağıt serdiğiniz kare (25x25 cm) tepsinin içine dökün.
Üzerine labneli karışımın tamamını dökün, parça çikolataları ve 1 tatlı kaşığı nişastaya bulanmış vişneleri yerleştirin.
En son olarak da kalan kek hamurunu dökün. Üzerini spatula ile düzeltin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 55-60 dakika pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
FundaDeniz YORUM 15 Mayıs 2021, 20:00
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.