Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını harmanlayın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Eritip soğuttuğunuz tereyağını ve vanilya esansını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Unlu harcı ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kremayı ilave edip tekrar karıştırın.
Harcı hafif yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Tarçınlı krema için tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, tarçın, vanilya esansı ve kremayı ilave edip 3 dakika daha çırpın.
Pişen keklerinizi kalıplarından çıkartın. Kremanın yarısını bir tanesinin üzerine sürün ve diğer keki üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekin üzerini ve kenarlarını kaplayıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
Üzeri için tarçın ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Buzdolabından çıkan kekin üzerine serpin. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.