Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içine koyun. Mikser yardımıyla 2-3 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağıyla vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin.
Kelepçeli kek kalıbının içini yumuşamış tereyağıyla yağlayın. Önce 3 çay kaşığı unu, ardın da 3 çay kaşığı dolusu toz şekeri kek kalıbının içine serpiştirin. Kek kalıbını ters çevirip fazla un ve şekeri dökün. Ardından kabukları soyulup ortadan 2’ye bölünmüş şeftalileri, elma dilimi şeklinde doğrayıp kalıbın çevresine dizin. Ortasına da çekilmiş ceviz içini serpin ve kek harcını üzerine yavaşça yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.