Kayısılı Peynirli Kek

Kayısılı Peynirli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Peynirli Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı tuzsuz süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 5 yumurta

Tabanı için

  • 35 yulaflı bisküvi
  • 75 g tereyağı

Üzeri için

  • 10 adet taze kayısı
Kayısılı Peynirli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yulaflı bisküvileri robotta ufalayarak toz haline getirin. Yumuşak tereyağını ekleyip yoğurarak bisküvi hamurunu hazırlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba bisküvi hamurunu bastırarak yayın. Buzdolabına alıp donması için bekletin.
  2. Derin bir kabın içinde yoğurt, lor peyniri, vanilya ve limon kabuğu rendesini 3 dakika çırpın. Şekeri ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Çırpılmış karışıma yumurtaları kırın. Unu ekleyip tekrar çırpın. Çırpılmış karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzerini spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alıp 4-5 saat kadar iyice soğutun. Servis tabağına alın ve üzerini taze kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo