Elmalı Ve Zencefilli Kek

Elmalı Ve Zencefilli Kek
20 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Ve Zencefilli Kek için

Malzemeler

  • 3 elma
  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı süt
  • ¾ su bardağı ayçiçek yağı
  • 50 g tereyağı (eritilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Elmalı Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır

Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra sırayla süt, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın. Elmaların kabuklarını soyup boyuna yarıya bölün. Kek hamurunun üzerine çekirdek kısmı size bakacak şekilde elmaları dizin. Önceden ısıtılmamış fırına keki alın. 160 derecede yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo