Tuzlu Karamelli Fudge

Tuzlu Karamelli Fudge
06 Ağustos 2024

Fudge, süt, tereyağı ve şekerin karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam elde edilmesiyle hazırlanan bir şekerleme türüdür. Kahve ya da çayın yanında tüketebileceğiniz karamelli fudge, yoğunlaştırılmış süt ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, tuzlu karamelli fudge tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karamel sevenler için karamelli pataşu ve karamelli trileçe tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tuzlu Karamelli Fudge için

Malzemeler

  • 240 ml yoğunlaştırılmış süt
  • 180 gr esmer şeker 
  • 115 gr tuzsuz tereyağı, doğranmış
  • 200 gr beyaz çikolata, parçalara ayrılmış
  • Deniz tuzu 
Tuzlu Karamelli Fudge

Nasıl Yapılır

  1. 20 cm’lik bir fırın tepsisini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt koyun.
  2. Orta boy bir tencerede yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Isıyı orta dereceye getirin ve karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Karamel karışımını ocaktan alın ve tüm beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
  5. Muhallebiyi hazırlanan kalıba dökün. Üzerini düzeltin ve üzerine tuz serpin. Donması için 3-4 saat, hatta gece boyunca buzdolabına koyun. Servis etmek için kalın kareler halinde kesin. 
  6. Fudge’ı buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo