Öncelikle, Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu ayrı kaplarda ıslatıp ertesi gün ayrı ayrı haşlayın.
Süzdükten sonra fasulye ve nohutun kabuklarını soyun. Tencereye buğdaylarla birlikte buğdayların yaklaşık iki katı kadar su aktarın.
Ağır ateşte karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya daha önceden haşladığınız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip pişirin.
Kayısı ve inciri doğrayın. Üzümlerle birlikte tencereye alıp üzümler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Tozşeker, süt ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
Tatlıyı ateşten alıp, kâselere aktarın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerlerini tarçın, nar, ceviz içi ve dolmalık fıstık ile Saray Usulu Aşureyi süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.