Saray Usulü Aşure

Saray Usulü Aşure
02 Mart 2023

Videolu anlatımıyla kolay aşure tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Saray Usulü Aşure için

Malzemeler

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı gül suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir

Süslemek için:

  • Mevsimine göre nar
  • Tarçın
  • Çam fıstığı
  • Ceviz içi
Saray Usulü Aşure

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle, Buğdayı ayıklayıp, geceden bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu ayrı kaplarda ıslatıp ertesi gün ayrı ayrı haşlayın. 
  2. Süzdükten sonra fasulye ve nohutun kabuklarını soyun. Tencereye buğdaylarla birlikte buğdayların yaklaşık iki katı kadar su aktarın. 
  3. Ağır ateşte karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya daha önceden haşladığınız nohut, fasulye ve pirinci ilave edip pişirin. 
  4. Kayısı ve inciri doğrayın. Üzümlerle birlikte tencereye alıp üzümler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Tozşeker, süt ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. 
  5. Tatlıyı ateşten alıp, kâselere aktarın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerlerini tarçın, nar, ceviz içi ve dolmalık fıstık ile Saray Usulu Aşureyi süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo