Havuç Mücveri

Havuç Mücveri
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuç Mücveri için

Malzemeler

  • 3 havuç
  • 1 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı dereotu
  • 1 su bardağı un
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Dereotu

Servis için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Havuç Mücveri

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin.
  2. Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın.
  3. Yapışmaz tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Alternatif olarak fırında mücver veya kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo