Nazlı Aş

Nazlı Aş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nazlı Aş için

Malzemeler

  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Antep fıstığı
  • Tarçın
Nazlı Aş

Nasıl Yapılır

Hafif tatlı tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Pirinci havanda bulgur gibi oluncaya kadar dövün. Suyu kaynatıp pirinçleri ilave edin ve ateşi kısarak pişirin Koyulaşmaya başlayınca toz şekeri ilave edip karıştırın. Birkaç dakika daha pişirip ateşi kapatın. Kaselere paylaştırıp üzerini tarçın veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo