Kızılcık Marmelatı

Kızılcık Marmelatı
20 Mayıs 2024

Doğal antioksidan deposu olan kızılcık bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça büyük rolü vardır. Kahvaltıların baştacı olan marmelat ve reçeller sofralarımızın olmazsa olmazı haline gelmiştir, reçelden daha kolay yapımı olan kızılcık marmelatını keyifle tüketebilirsiniz.

Alternatif olarak kuşburnu marmelatı ve kayısı marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kızılcık Marmelatı için

Malzemeler

  • 1 kilo kızılcık
  • 1 kilo toz şeker
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
Kızılcık Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Kızılcıklar yeterince olgun değil ise birkaç gün bir tepside güneş gören bir yerde bekletip iyice yumuşamasını sağlayın.
  2. Daha sonra  yıkayıp süzdürün. Kızılcıkları tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edin.
  3. Kısık ateşte kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra süzgeçten geçirip kızılcıkların çekirdeklerini  ve kabuklarını ayırın.
  4. Süzdüğümüz kızılcıkları bir tencereye alıp şekeri de  üstüne  döküp kıvam alana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  5. Ardından limon suyunu da  ilave edip 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Pankek, krep ve pişilerin yanında keyifle tğketebilir ve servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Marmelatin içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek kıvam verip lezzetlendirebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo