Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı

Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 175 gr sade bisküvi
  • 75 gr ceviz içi
  • Hindistan cevizi
Bisküvili Ve Cevizli Havuç Tatlısı

Nasıl Yapılır

Havuçları rendeleyin. Şeker ve tereyağını ilave edip bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bisküvi ve cevizleri mutfak robotunda ufalayın. Havuç püresini içinde yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Cevizli bisküvi karışımını üzerine serpin. Buzdolabında bekletip soğutun. Havuçlu püreyi 12 santimlik parçalar şeklinde kesin. Parçaları yuvarlayarak rulo haline getirin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo