- Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Yoğurdu, ılıtılmış tereyağını, karbonatı ve ceviz içini üzerine ekleyin.
- Son olarak irmik ve peyniri de ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurmaya devam ederken unu da azar azar ilave edin ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun elinize hafifçe yapışması normaldir. Bu durum için elinizi çok az miktarda suyla ıslatabilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra mekik şekli verin.
- İsterseniz üzerlerini bütün haldeki bademle süsleyebilirsiniz. Şekil verdiğiniz tatlıları, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Tatlıları, önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuttuğunuz şerbeti, sıcak tatlıların üzerine gezdirerek dökün. Tatlıların şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, dondurma ile birlikte servis edilen klasik lor tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.