- Bir kabın içerisine yumurtayı kırın ve köpürene kadar mikserle çırpın.
- Üzerine toz şeker ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte koyulaşana kadar çırpın.
- Başka bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyin ve karamelize edin.
- Rengi hafifçe kahverengiye dönünce üzerine süt ekleyin ve iyice karıştırın.
- Bu karışımı kaselere paylaştırın. Üzerine pişirdiğiniz pudingleri kepçeyle dağıtın.
- Hazırladığınız pudingleri bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Hazırladığınız kahveli pudingi servis tabağına ters çevirin.
- Üzerine granül kahve parçaları, antep fıstığı ve rendelenmiş çikolata parçaları serpiştirin. Afiyet olsun.
Kahveli Puding Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Pudingi pişirirken devamlı çırpmanız oldukça önemlidir. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
- Şekeri karamelize ederken süt ekledikten sonra sürekli çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
- Ben tarifte granül kahve kullandım ama nescafe de kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.