Bisküvileri rondoda toz haline getirin ve erimiş tereyağı ile güzelce karıştırın.
17 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın, köşelerini ise yağlayarak bisküvili karışımı kalıba alın ve güzelce bastırın.
Peynirli karışım hazırlanana dek buzlukta 15 dk kadar bekletin.
Peynirli kısım için tüm malzemeleri önceden oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
Labne peyniri süzün ve şekerle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve sadece karışana dek çırpın.
Sırasıyla krema ve mümkünse eleyerek un ve nişasta ekleyin. En son limon suyu, kabuğunun rendesi ve vanilin ekleyin. ( Karışımı çok fazla çırpmayın içerisinde çok hava kabarcığı oluşması cheesecake'i çatlamasına sebep olur.)
Kelepçeli kalıbı buzluktan alın çevresini 2 kat alüminyum folyo ile kaplayın. (kenarlarının kızarmaması ve beyaz kalması için.)
Hazırladığınız peynirli karışımı dökün ve hava kabarcıklarının çıkması için 1-2 kez tezgaha vurun.
Fırının en alt katına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun. (cheesecake'in çatlamaması için) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirin. (Kenarları sabit ortası hafif sallanıyor olması yeterli)
Sosu için; frambuaz ufak bir tencere alarak şekerle kaynatın. Şeker iyice eriyince ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Teşekkür ederiz.