Soslu Karnabahar Dilimleri

Soslu Karnabahar Dilimleri
30 Aralık 2020

Karnabaharı sadece çocuklara değil, yetişkinlere de sevdirecek bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Soslu Karnabahar Dilimleri için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1/2 portakal suyu
Soslu Karnabahar Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharın dış yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra, bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  2. Sarımsakları eziyoruz ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp bir fırça yardımıyla karnabaharların üzerine sürüyoruz.
  3. Soslanmış karnabaharları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  4. Arzu edilirse fırınlarken karnabaharların üzerine susam ya da çörek otu serpilebilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo