Sebzeli Tavuk Sarma Ve Kajun Baharatlı Fırın Patates

Sebzeli Tavuk Sarma Ve Kajun Baharatlı Fırın Patates
10 Aralık 2020

@mutfakta.kimvar’dan akşam yemeğiniz için nefis mi nefis sebzeli tavuk sarma, kajun baharatlı fırın patates ve yoğurtlu sebze sote tarifi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Tavuk Sarma Ve Kajun Baharatlı Fırın Patates için

Malzemeler

  • 1 tavuk göğüsü (fileto) 
  • 1 küçük kabak 
  • 1 havuç 
  • 1 kapya biber 
  • 1 çarliston biber 
  • 3 minik patates
Sebzeli Tavuk Sarma Ve Kajun Baharatlı Fırın Patates

Nasıl Yapılır

  1. Baharat olarak kajun baharatı, kekik, paprika, tuz.
  2. Tavuğu etini kekik paprika tuz ve çok az kajun baharatı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile marine edin.
  3. Diğer yandan sebzeleri julyen şeklinde doğrayın.
  4. Tavuklar marine olduktan sonra içlerine sebzeleri dizip sarın.
  5. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dk pişirin.
  6. Tavuklar hazır olunca patatesleri elma dilim şeklinde kesin.
  7. Kajun baharatlı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile karıştırıp fırınlayın.
  8. Kalan sebzeleri az zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  9. Sotelediğiniz sebzeleri 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırıp servis yapın.
  10. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

Mis gibi kokusuyla sofralarınıza çok yakışacak tavuk yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo