Mürdüm Eriği Marmelatı

Mürdüm Eriği Marmelatı
24 Eylül 2020

Bu marmelatı yapmak için tam da doğru zamandayız , çünküüü Eylül ayına girdiğimizden beri mürdüm erikleri çok olgunlaştı ve lezzetlendi. İster sadece marmelat olarak tüket, istersen yaptığın tatlı ürünlere ekleyip lezzetleri ikiye katla tercih senin.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mürdüm Eriği Marmelatı için

Malzemeler

  • 2,5 Kg Mürdüm Eriği
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
Mürdüm Eriği Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartıp kabuklu olacak şekilde kısık ateşte ocağa alın.
  2. Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra erikleri blenderdan geçirin ve tekrar tencereye aktarın.
  4. Üzerine toz şekeri ekleyin ve kaynamaya yakın nişastayı da ekleyerek kaynayana kadar pişirin.
  5. Pişen erik marmelatını kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo