Üç Çikolatalı Kurabiye

Üç Çikolatalı Kurabiye
04 Mart 2021

Dışı çıtır, içi yumuşacık.. İçinde eriyen çikolataların damağa yapıştığı o an.. Hayatınızda yiyebileceğiniz belki de en güzel kurabiyelerden birini tadacaksınız! Bu tarifi mutlaka bir deneyin derim, lezzetiyle ve pratikliğiyle kesinlikle vazgeçilmeziniz olacak!

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Çikolatalı Kurabiye için

Malzemeler

  • 70 gr toz şeker
  • 50 gr esmer şeker
  • 110 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 200 gr un
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 120 gr kırılmış çikolata parçaları (beyaz çikolata , sütlü çikolata , bitter çikolata )
Üç Çikolatalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Ocakta kısık ateşte tereyağını eritin ve soğuması için kenara alın.
  2. Bir çırpma kabına toz şekeri , esmer şekeri ve tereyağını ekleyip, kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Yumurtayı ekledikten sonra sadece karışana kadar çırpın. Çünkü yumurtanın fazla çırpılması kurabiyelerinizin sert olmasına neden olur.
  4. Sonrasında ayrı bir kapta önceden harmanladığınız un, karbonat, vanilin ve tuzu da ekledikten sonra hamur toparlanana kadar çırpın.
  5. Yuvarlanabilir kıvama gelmiş olan hamurunuza kırılmış çikolata parçalarını ekleyin ve elinizle karıştırın.
  6. Hamura şekil vermeden önce fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  7. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklarla üzerine hafifçe bastırarak yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları dizin.
  8. 9-10 dk pişirdikten sonra kurabiyeleriniz hala yumuşak olacak. Pişmediğini düşünüp daha fazla pişirmeyin, durdukça dışı çıtır içi yumuşacık kurabiyeleriniz olacak!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo