Muska Böreği

Muska Böreği
02 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muska Böreği için

Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu

İç malzemesi:

  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Muska Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup suda haşlayın.
  2. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.
  3. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  4. Derin bir kaba sıvı yağı, maden suyu  ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.
  5. Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
  6. Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardından patates harcını da ekleyip muska şeklinde katlayın.
  7. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo