Yılbaşı Pastası

Yılbaşı Pastası
15 Şubat 2024

Yeni yıla sayılı günler kala, hala nasıl bir tatlı yapacağınıza karar veremediniz mi? Kutlamaların ve özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen yılbaşı pastasını hazırlamak için; pandispanya keki, krem şanti ve süslemeler yeterli! Kendi zevkinize göre şekil verebileceğiniz bu tatlı, yılbaşını coşkuyla kutlamak isteyenler için sunuluyor. Malzemeleriniz hazırsa, herkesi kendine hayran bırakan yılbaşı pastası tarifine geçebiliriz.

Yeni sofralarında sunabileceğiniz farklı tarif önerileri için, kolay yılbaşı tatlıları listesine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, misafirlere ikram edebileceğiniz yılbaşı kurabiyesi tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yılbaşı Pastası için

Malzemeler

Pandispanya hamuru için

  • 300 g  tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 300 g toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 45 ml süt
  • 390 g un
  • 5 g kabartma tozu ( 1/2 paket)
  • 5 g vanilin

Pastacı kreması için

  • 1 litre  süt
  • 3 adet yumurta
  • 300 g şeker
  • 200 g un
  • 1 paket vanilin
  • 70 g tereyağı
  • 40 g beyaz çikolata

Dış kaplama için

  • 1/2 su bardağı toz krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt
Yılbaşı Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar, yaklaşık 4-5 dakika süreyle mikserle çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtaları içine teker teker ekleyin ve ekleme bittikten hemen sonra süt ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra düşük devirde 1 dakika daha çırpın karışımı kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında pişirin.
  2. Pandispanya soğuduktan sonra tam ortasından bir ekmek bıçağı yardımı ile dilediğiniz kadar katlara ayırın. Her bir kata pastacı kreması sürüleceğini göz önünde bulundurarak eşit kesmeye özen gösterin.
  3. Pastacı kreması için sütün yarısını büyük bir cezveye veya sos tenceresine koyup kaynamaya bırakın. Çikolata ve tereyağı hariç diğer bütün malzemeyi bir tencereye koyup süt ısınana kadar çırpmaya başlayın. Süt kaynadıktan sonra sütü tencereye yukarıdan ve azar azar dökün ve aynı zamanda çırpmaya devam edin. (Burada sütü azar azar dökmek çok önemli zira sıcak süt yumurtaları pişirebilir.) Daha sonra tüm karışımı ocağa tekrar alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın ve tencerenin üzerini streç filmle kaplayarak 1 saat süreyle buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Dış kaplama için malzemeyi koyu bir kıvama alana kadar çırparak 1 saat süreyle dinlendirmek için buzdolabına koyun.
  5. Bu sırada beyaz çikolatanızı benmari usulü eritin.
  6. Buzdolabında soğuyan kremayı mikserle tekrar çırpmaya başlayın. Bu esnada içine tereyağı ve beyaz çikolatayı ekleyin ve tüm malzeme karışana kadar çırpın.  
  7. Süre sonunda pasta katmanlarının arasına pastacı kremasını yayın ve  dış kısmına ister sıkma torbası ister bir spatula ile boşluk kalmayacak şekilde dış kaplama karışımını sürün. Süslemek için daha önceki tarifte hazırladığınız gingerbread yılbaşı kurabiyelerini kullanabilir veya arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Selin Koiso Kanttila YORUM 24 Aralık 2023, 15:49
Pastacı kremasındaki sür miktarı yanlış sanırım,
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 25 Aralık 2023, 17:20
Merhaba Selin hanım, yorumunuzu değerlendiriyoruz. Teşekkür ederiz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo