Lavaş
12 Kasım 2020

❤️ Lavaş.. Hani o sıcak sıcak haliyle tereyağı sürüp yediğimiz ya da et köfte kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan; Peynir domates eşliğinde sarıp sarmaladı��ımız ya da okula giden çocuklara beslenme hazırlamak için değerlendirebileceğimiz lavaş.. Siz de evde yapabilir, kapalı muhafaza ederek saklayabilirsiniz. @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Püf noktalarıyla sunulan ev yapımı lavaş tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lavaş için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su
Lavaş

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz, maya harmanlanır. Kontrollü ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
  2. Hamur bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır.
  3. Açılan hamurlar sıcak tavada önlü arkalı kızartılır.
  4. Benim hamurum yaklaşık bir bardak su aldı. Sizin için miktar değişebilir.
  5. Tavada kalan unlar ara ara silinip alınmalıdır.
  6. Kurumamaları için üstü kapalı bekletilmelidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo