İncirli Keçi Peynirli Focaccia

İncirli Keçi Peynirli Focaccia
16 Eylül 2021

Güze merhaba derken; yanında bir bardak çayla, içinizi ısıtacak enfess bir tarifle geldim. Akdeniz ekmeğini; incir, keçi peyniri, fesleğen ve cevizle deneyin, eminim bayılacaksınız.👌 Deneyenler çok sevdi.🤗

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Keçi Peynirli Focaccia için

Malzemeler

  • 350 gr ekmeklik beyaz un
  • 300 ml içme suyu
  • 2 y. kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant veya kuru maya

Üzeri için:

  • Kaya tuzu ya da deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • Keçi peyniri
  • Ceviz
  • Sarımsak
İncirli Keçi Peynirli Focaccia

Nasıl Yapılır

  1. Eğer mayanız instant değilse, önce 1 tatlı kaşığı şeker ve suyun, yarım su bardağı kadar kısmına mayanızı ekleyip 10 dk bekletin, mayanız aktifleşsin.
  2. Yoksa un ve mayanızı karıştırıp, suyu azar azar vererek hamurunuzu iyice yoğurun, sonrasında zeytinyağını ekleyip bir tur  daha yoğurun.
  3. Cıvık bir hamur olacak, un ilavesi yapmayın. Hamurunuzu oda sıcaklığında iki katı olana kadar mayalandırın.
  4. Yarım saat ara ile üç, dört kez katlama yapın. En son pişirme kabınıza alıp, üzerini streçleyip buzdolabına (+4 C) alın. 12_13  saat soğuk mayalama yapın.
  5. Akşamdan bırakıp sabah pişirebilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  6. Streç filmi kaldırıp, parmaklarınızı zeytinyağına batırarak hamura bastırıp çekin, hamurun Pişerken hava sirkülasyonu için ufak delikler oluşsun.
  7. Ben zeytinyağına biraz dövülmüş sarımsak karıştırdım. Üzerini incir, taze fesleğen, keçi peyniri ve cevizle süsledim.
  8. En son biraz deniz tuzu öğüttüm. Pişirirken ister, alt göze küçük bir kap su koyun, ister su püskürtün. Sevgiler, afiyet olsun.
  9. 200 derecede alt üst ayarda pişirin. Küçük(18×20) fırın kabı kullandım. Daha büyük fırın kabı için miktarları 2 katına çıkarabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo