Pişirirken fırından gelen mis kokuyu içinize çekmeyi unutmayın. Dilerseniz yanına da bergamotlu çay demleyin mis gibi emeklerinize değecek bir tarif oldu.
Elde edip ikiye böldüğümüz hamurlardan birinin içerisine:
Kuru domates ve taze biberiye
Diğer hamurun üzeri için:
Çörek otu
Üzerlerine sürmek için:
1 adet yumurtanın sarisi
Buket Sağlıklı Kraker
Nasıl Yapılır
Bir kabın içerisine taze biberiye ve çörek otu hariç bütün malzemeleri yukarıdaki sırayla koyalım.
Kaşıkla ön karıştırma yapalım daha sonra hamur elimize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğuralım.
Un gerekirse hamur kıvamını alana kadar biraz daha ekleyebilirsiniz. Elde ettiğimiz hamuru 2 parçaya ayıralım.
Birine kuru domates ve taze biberiyeleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim ve biraz daha yoğuralım.
Uzunlamasına açıp hamurumuzdan küçük toplar koparalım. Bu topları kısa videoya eklediğim şekilde parmaklarımızla ileri geri yaparak çubuk şeklinde açalım.
Diğer ayırdığımız parçayı da çubuk seklinde açtıktan sonra üzerlerine çörekotu serpelim. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
Çubuklarımızı tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarisini bir fırça ile sürelim. Fırınımızı 180 derecede önceden biraz ısıtalım.
Hazırladığımız tepsileri fırına koyup üzeri kızarana kadar yaklaşık 17 dk pişirelim.
Teşekkür ederiz.