Misket köfteler, sebzeler ve bol kekik ile güveçte pişen bu yemek oldukça lezzetli. Hem et türevi, hem tencere yemeği sevenler için tam not alacak bir tarif.
👩🍳Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, sumak ile köfte harcı yoğurulur. Misketten biraz daha büyük köfteler hazırlanır.
Tüm sebzeler küp doğranır. Genişçe bir kapta küp doğranmış sebzeler harmanlanır. Baharatlar eklenir ve iyice birbirlerine karıştırılır.
Sebzeler güveç tenceresine aktarılır. Üzerine köfteler koyulur. Salçalar suda açılır ve tencereye aktarılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyetle ❤️
🧐Pişme işlemini aynı şekilde fırın pişirme torbasında da yapılabilir. Bu durumda doldurulan fırın torbası fırın tepsisine alınır ve torbaya kürdan ile delikler açılır.
Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.
Teşekkür ederiz.