Çoban Köftesi
25 Ağustos 2022

Misket köfteler, sebzeler ve bol kekik ile güveçte pişen bu yemek oldukça lezzetli. Hem et türevi, hem tencere yemeği sevenler için tam not alacak bir tarif.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çoban Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Sumak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates (300ml lik kavanozda kullandım)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • ½ çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • Tuz
  • 1 su bardağı su (küçük boy)
Çoban Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, sumak ile köfte harcı yoğurulur. Misketten biraz daha büyük köfteler hazırlanır.
  2. Tüm sebzeler küp doğranır. Genişçe bir kapta küp doğranmış sebzeler harmanlanır. Baharatlar eklenir ve iyice birbirlerine karıştırılır.
  3. Sebzeler güveç tenceresine aktarılır. Üzerine köfteler koyulur. Salçalar suda açılır ve tencereye aktarılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyetle ❤️
  4. 🧐Pişme işlemini aynı şekilde fırın pişirme torbasında da yapılabilir. Bu durumda doldurulan fırın torbası fırın tepsisine alınır ve torbaya kürdan ile delikler açılır.
  5. Isıtılmış 200 derece  fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo