Ekşili Kuru Dolma

Ekşili Kuru Dolma
22 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ekşili Kuru Dolma için

Malzemeler

  • 20 kuru patlıcan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 250 g kuzu~dana karışık kıyma
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak su
Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın.
  2. Önceden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş bir tencereye dizip yerleştirin.
  3. Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün.
  4. Ocağa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeye doyamayacağınız soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo