Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma
26 Ocak 2024

Sebzeli et kavurma lezzeti ile sofranızın yıldızı olacak. Sebzeler ile etin bir araya gelmesiyle oluşan bu lezzet misafir sofralarınıza çok yakışacak. Yanında pilav ya da lavaş ile servis edebileceğiniz sebzeli kavurmanın sebzelerini mevsim sebzelerine göre değiştirebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sebzeli Et Kavurma için

Malzemeler

  • Yarım kg dana eti
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 domates
  • 1 havuç pırasa
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Et Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Dana etini ince uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanı rendeleyip bir kaba alın ve sıvıyağla karıştırın. Etleri bu sosun içinde 1 saat bekletin.
  2. Sebzeleri temizleyip doğrayın. Etin sosunu süzüp tencereye alın. Tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri ekleyip kavurun. 
  3. Salçayı sıcak suda ezip etli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
  4. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi
  • Yanında pilav, lavaş ya da ayran ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre ya da mevsimine göre farklı sebzeler ilave edebilirsiniz. 
  • Salçayı başta ekleyerek kavurabilirsiniz. 
  • Dilerseniz zeytinyağı ile tarifi tamamlayabilirsiniz.
  • Tarfite farklı sebzeler kullanıyorsanız pişme sırasına göre eklemeniz gerektiğini unutmayın.  
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo