Fırında Güz Sebzeleri

Fırında Güz Sebzeleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Güz Sebzeleri için

Malzemeler

  • 400 gr patates
  • 400 gr mantar
  • 3 soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 dal taze kekik
  • 1 tutam safran
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
Fırında Güz Sebzeleri

Nasıl Yapılır


Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve safranı ilave edip diri kıvamda haşlayın. Süzüp halka şeklinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup doğrayın. Kekiği temizleyip kıyın.

Küçük fırın kalıplarını yağlayıp sırasıyla patates, ceviz, soğan, mantar ve patates dilimlerini kat kat yerleştirin. Kalan tereyağını küçük doğrayıp üzerlerine paylaştırın. Peynir ve kekiği serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo