Tavada Tart

Tavada Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavada Tart için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6~7 dal kekik
  • 2 soğan
  • 3 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Tavada Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Kekik ve 2 cm kalınlığında yuvarlak doğradığınız soğanlar ve ince halka doğradığınız patatesleri ilave edip 5 dakika kızartın.
  2. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Rendelenmiş peynirleri bir kasede karıştırın. Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabın tabanını hafif yağlayın.
  3. Tabanına patates ve soğanları yerleştirin. Üzerine rendelenmiş peynir karışımından serpin ve tekrar patates ve soğanlardan dizin.
  4. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Patatesli soğanı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo