Soslu Karnabahar

Soslu Karnabahar
04 Şubat 2023

Enfes tadı ve pratik yapımıyla karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran edecek bir tarifimiz var. Karnabahar, vitamin bakımından zengin olan bir sebzedir. Genellikle kızartmaya veya fırınlama usulüyle pişirilir. Özellikle beşamel ve acı sosla birlikte sunulduğunda, en lezzetli halini alır. Peki, soslu karnabahar nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, soslu karnabahar yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak beşamel soslu karnabahar ve karnabahar kızartması tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Soslu Karnabahar için

Malzemeler

  • 1/2 adet karnabahar
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı
  • 4 yemek kaşığı sweeh chilli sos
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susam
Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
  2. Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
  3. Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
  6. Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
  7. Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
  8. Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
  9. Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  10. Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo