Fırında Çıtır Fasulye

Fırında Çıtır Fasulye
19 Kasım 2020

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamaya ne dersiniz? Yeşil fasulyenin farklı bir versiyonu olan taze börülce fasulyesi ile ara öğünlerde tüketebileceğiniz nefis bir atıştırmalık hazırladık. Temizlenmiş fasulyeleri ekmek kırıntısı, baharat, soğan ve sarımsak tozuna buladıktan sonra fırında pişiriyoruz. Hazırlanan atıştırmalıkları sade bir şekilde tüketmek yerine, naneli yoğurt ile birlikte servis etmeniz önerilir. Peki, fırında çıtır fasulye nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, diyet listelerine ekleyebileceğiniz fırında çıtır fasulye tarifine geçebiliriz.

Atıştırmalık olarak sunabileceğiniz baharatlı nohut cips ve baharatlı patates cips tarifini de denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Fırında Çıtır Fasulye için

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/4 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı biber
  • 2 adet yumurta
  • 1 kg taze börülce fasulyesi (Yıkanmış ve kesilmiş)
  • Zeytinyağı (Sprey)
  • Servis önerisi 
  • Naneli yoğurt
Fırında Çıtır Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta ekmek kırıntısı, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  2. Yumurtaları başka bir kapta bir tutam tuz ekleyerek çırpın. 
  3. Yeşil fasulyeleri önce yumurtaya sonra ekmek kırıntısı karışımına batırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde yerleştirin ve üzerine sprey ile hafifçe zeytinyağı püskürtün.
  4. Önceden 220 derecede ısıtılmış turbo fırında 10-12 dakika pişirin. Süre sonunda tepsiyi çıkarın ve diğer yüzlerini çevirerek fasulyeleri iyice gevrek olana kadar pişirmeye devam edin. Yanında naneli süzme yoğurt ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo