Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3~4 kiraz domates
  • 200 gr mantar
  • 3 kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1/5 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
  3. Biberleri ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  5. Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin.
  7. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo