İtalyan mutfağının özgün lezzeti lazanya hamuru nasıl yapılır, lazanya hamurunu evde yapmanın incelikleri nelerdir Lezzet'te görün. Klasik lazanya tarifini de şöyle kenara bırakalım, belki göz atmak istersiniz.
Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam edin.
5-6 dakika iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz var ise hamurunuzu önce 1 numarada açın.
Daha sonra sırayla 4-5 numaralarda da 1-2 kere açın. Son olarak en ince, yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.
Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin.
Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.
Teşekkür ederiz.